Media coverage of AIIS Symposium "Albania 25 years after communism"

Opening session of the symposium

Albanian Institute for International Studies (AIIS) in cooperation with Friedrich Ebert Stiftung and the US Embassy in Tirana, organized on 25th of November a symposium with experts and scholars on the examination of transition and the future of the European project of Albania. The event was addressed by HE Mr. Donald Lu, HE Mrs. Romana Vlahutin, HE Mr. Florian Rauning as well as well-known scholars such as Dr. Florian Bieber (keynote speaker), Gabriel Partos, Dr. Elez Biberaj, Prof. Emer. Bernd Fischer, Dr. Franz-Lothar Altmann and many other Albanian experts. The event was covered by several media. Full articles can be accessed in the links below.

Voice of America: Reportazh

Voice of America: "Shqipëria në udhëkryq të demokracisë, Dr. Elez Biberaj"

Voice of America: "Ambasadorja e BE-së Valhutin: Diktatura vrau rreth 7 mijë kundërshtarë politikë..."

BIRN: "Elita shqiptare dështoi t’i japë fund tranzicionit"

Gazeta Telegraf: "Elez Biberja: Shqipëria demokratike është në udhëkryq"

Ora News TV: "Shqipëria 25 vite pas komunizmit: Edhe sa kohë na duhet për të realizuar shtet demokratik"

Tema: "Elita shqiptare dështoi t'i japi fund tranzicionit"

Balkanweb: "Shqipëria 25 vjet pas komunizmit’, Vlahutin: Dosjet s’janë hapur ende. Lu: Dekriminalizimi, shenjë ndryshimi"

ATA: "Shqipëria 25 vjet postkomunizëm, simpozium për rindërtimin e shtetit dhe shoqërisë shqiptare"

KOHAnet: "Pas 25 vjet ndryshime, Shqipëria ka përballë të njëjtat sfida"

Telegrafi: "Shqipëria 25 vjet postkomunizëm"