Gjeopolitika - Gjeografia e marrëdhënieve ndërkombëtare

Ky libër, i shkruar nga Profesori Saul Bernard Cohen, një nga gjeografët kryesorë politikë të botës, shqyrton ndryshimet dramatike që u shkaktuan nga forcat ideologjike dhe ekonomike të çliruara nga fundi i Luftës së Ftohtë. Saul Bernard Cohen i vlerëson këto forca në kontekstin e mjediseve të tyre njerëzore dhe fizike dhe zbulon influencën e tyre gjeografike mbi politikën e jashtme dhe marrëdhëniet ndërkombëtare.
Kjo gjeografi politike, e bazuar te realiteti i sotëm në maksimumin e saj është një kombinim i njohurive të thella faktike të rajoneve kryesore të botës, përfshi edhe njohuritë mbi bashkëveprimin e tyre historik, si edhe marrëdhëniet e tyre të tanishme, me një vështrim gjithëpërfshirës të botës, jo për formën e globit ashtu siç duhet të jetë, por ashtu si ai ka mundësi që të jetë.

Author: 
Saul Bernard Cohen
Books, IR Library